free soul

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Behám. Prečo? Pretože môžem!

Ale občas sa mi fakt nechce! Aj takto by mohol pokračovať motivačne sľubný titulok :)
Aj dnes bol taký deň. Deň kedy je hlava zaplnená akýmkoľvek možným balastom, ale nič hodnotné tam nenájdete.
A už vôbec nie myšlienku na dlhý beh vonku v mraze. Človek je veru úžasne talentovaný tvor v tvorbe výhovoriek!

Viem však, že tento stav "nechuti" je len prechodný a práve beh je tým, čo Vám prečistí hlavu, viac než čokoľvek iné.
Aspoň mne teda určite. Nahromadené myšlienky, tlaky, stresy a čojaviem čo ešte, sa vytratia. Myseľ sa v istom bode stáva "prázdnou" a človek zrazu vidí svet z inej perspektívy. Uvedomí si, že prítomný okamih je to jediné čo je naozaj skutočné, tak ako jeho dych a dokonalá súhra s krokmi pri behu, ktoré od istého momentu ani nevníma. Pociťuje len ľahkosť bytia a ...šťastie. Jednoduché a krásne. Kým nepríde sakra kopec a dych je ...nieje :) A na sakra kopce si treba vybudovať už nejakú tú kondičku. Len ako sa donútiť? Nielen relaxovať, ale aj trochu makať?

"Čo keby mi platili?" vnukla sa mi myšlienka pri jednom udychčanom ledva-výbehu do kopca. "Platili za to, že behám?" pokračovala som vo svojej vnútornej, ako to nazývam, samomluve a to "mi platili" prirodzene teda znamená "si platila" :)
A takýmto nejakým štýlom som sa prepracovala v myšlienkach k prasiatku, gýčovej pokladničke, ktorá leží niekde doma zapadnutá prachom. A myšlienka je veľmi nákazlivá vec!
Kým som pribehla domov s výrazom človeka, ktorý práve zistil, že zem je guľatá, vyhrabala prasiatko zo zabudnutia, počiatočný nápad už nadobudol konečnú podobu.

Prasiatko dostalo po rokoch konečne životne dôležitú funkciu. Stalo sa z neho BEŽECKÉ MOTIVAČNÉ PRASIATKO!
Ktoré za každú moju hodinu behu bude papkať jedno euro. A keď dosiahne stupeň sýtosti v hodnote aspoň 100eur, dostane kladivom po hlave (ale néééé:)) je to už také inovatívnejšie prasiatko, s otvorom zospodu :) No proste si za tie zaslúžené peniažky kúpim niečo ako kvalitné bežecké botasky, alebo bundu alebo čokoľvek z čoho sa budem veľmi tešiť! :)

Takže toľko k bežeckým začiatkom Motivačného Bežeckého Prasiatka a ktovie...možno sa časom z vyžratého prasiatka stane ultrabežec ;)

P:S: dnes sa to začalo behom za 1,50e ;)


Bežecké Motivačné Prasiatko | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014